cover citati

Orient Express lansira turističke predmete i aksesoar s nekoliko luksuznih brendova

facebook-share twitter-share pinterest-share

Orient Express lansira turističke predmete i aksesoar s nekoliko luksuznih brendova

Orient Express je sarađivao sa 18 kuća i dizajnera na svojoj prvoj kolekciji raskošnih putničkih predmeta. Prvim putovanjem od Pariza do Carigrada (sada Istanbula) 1883. godine, Orient Express je redefinisao šta znači ugodno putovati. Somotni i kristalima ispunjeni vagoni putničkog voza transformisali su putovanja na velike daljine u luksuzno iskustvo koje je ovekovečeno u romanu glamura i spletki Agate Christie, Ubistvo u Orient Ekpressu.

Porast vazdušnog putovanja primorao je prvobitnu službu na poslednje putovanje Pariz-Istanbul 1977. godine, a naredne rute su u međuvremenu povučene. Ali njegovo nasleđe živi u ovoj novoosnovanoj kolekciji putničkih predmeta, nazvanoj Steam Dream, kao i u nekim hotelima koji se uskoro otvaraju (dok su obnovljeni kočiji iz 1920-ih dostupni za privatni najam).

Orient Express lansira turističke predmete i aksesoar s nekoliko luksuznih brendova

Photo: Promo

Predmeti koji čine kolekciju Steam Dream pokrivaju četiri aspekta vremena - trpezariju, izležavanje, putovanje i spavanje - i sadrže neka od najprepoznatljivijih imena u zanatstvu i dizajnu. Tu su, na primer, dopisnice Smithson-a, sveće Cire Trudon-a i gramofon Bang & Olufsen-a.

Oni koji imaju sklonost ka grandioznom mogu kupiti sve predmete iz kolekcije Steam Dream i prevesti ih u ponoćno plavom gepeku koji je dizajnirao istorijski proizvođač prtljaga Au Depart, a koji dolazi sa ugrađenim gramofonom od vinila, staklenim posuđem za vaše koktele Hennessi i knjigama iz Assouline, Albin Michel i Louis Vuitton da dočaraju legendu o Orient Ekpressu. Tu su i Au Depart elegantne torbe i lepeze proizvođača Duvelleroy, kao i neke sunčane naočare iz Maison Bonnet.

Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top