coverfitness

Ovo su wellness trendovi do kraja 2021.

facebook-share twitter-share pinterest-share

Ovo su wellness trendovi do kraja 2021.

Godina 2020. nije bila baš ono što je neko mogao da predvidi. Sa pandemijom koronavirusa, rutine su poremećene i, kako su mnogi u martu počeli da rade od kuće, kancelarije su napuštene. Oni koji nisu mogli da rade na daljinu, počeli su da ulažu mnogo više vremena i brige u pokušaje da budu bezbedni i zaštite druge. Ono što je nekada bilo okrepljujuće ostavilo je planetu dugoročno iscrpljenom. Nova normalnost značajno je uticala na fizičko zdravlje, a 45% ispitanika u poslednjim istraživanjima je potvrdilo da je to negativno uticalo na njihovu težinu, a više od polovine (53%) kaže da je to negativno uticalo na njihovo mentalno blagostanje. Onda je jasno zbog čega su sve oči i dalje uprte u 2021. kao godinu oporavka.


Nema dodira, nema problema: Spa usluge bez dodira nude siguran način odmaranja

Prošlo je vreme kada možete bez brige da odete na masažu. Za vreme pandemije samo 19% ljudi je primilo masažu. 


Virtual fitness

U vreme kada vidimo koliko je važno ostati u formi i ulagati u wellness, studiji i teretane su bili prisiljeni da se na prekide zatvaraju. Nove virtuelne opcije omogućavale su fitnes studijima i teretanama da nude treninge i lične treninge - čak i kada su im vrata bila zatvorena. Prekid pandemije i novi globalni wellness imperativ uveli su novi talas wellnessa - definisan i ličnim i virtuelnim iskustvima.

Kada su početkom ove godine navalili virtuelni vežbači, shvatili su prednosti virtuelnih treninga. Virtuelna opcija se obično nudi po nižoj ceni i ne zahteva vreme putovanja do kuće. Takođe se mogu iskoristiti novi tipovi fitnesa koji se možda ne nude u njihovom okruženju. Iako su lični treninzi pristupačniji nakon pandemije, mnogi će i dalje inkorporirati virtuelne treninge radi optimalne fleksibilnosti i koristi.


Treninzi tokom pauze za ručak

Radni dani su fluidnji nego ikad. Briga o deci, posao i ostale obaveze se dešavaju u istom prostoru - i često u isto vreme. Ljudi grabe vreme za vežbanje kad god mogu.

Gotovo četiri od deset Amerikanaca kažu da njihovi treninzi traju pola sata ili manje. Oni im pružaju šansu da vežbaju kada to inače ne bi mogli. Kraće sesije pokazale su se jako efikasnim.

Kraće sesije mogu takođe učiniti virtuelne treninge prijatnijima onima koji se kolebaju da ih isprobaju. Oni koji ne koriste virtuelne treninge, kažu da su dosadni (28%) ili da im je previše lako odvratiti pažnju kada vežbaju kod kuće (24%). Nije lako živeti ni u pandemiji. Užurbani, kraći treninzi idealni su za one koji doživljavaju izgaranje ili se jednostavno osećaju iscrpljeno (zdravo svima).


Više od maske

Dok stavljamo maske da bismo istražili svet izvan svojih domova, imamo toliko mnogo toga za istraživanje. Iako je procenat onih koji odlaze na manikir i pedikir opao za 55% od 2019. do 2020. godine, mnoge beauty usluge ostale su jake. Trajna šminka (uključujući nijansiranje obrva i mikroblajdovanje) postaje stabilnija iz godine u godinu. Takođe su dosledni i botoks, fileri i slični tretmani. U produžavanju trepavica zabeleženo je samo 13% smanjenja.

Lepota i nega takođe su važan deo celokupnog wellnessa. Neverovatno, iako nosite maske i provodite vreme uglavnom kod kuće, više vremena trošite na lepotu i negu nego što je bilo pre pandemije. Tu dolazimo do glavnog razloga za home made tretmane. Imate više vremena i želite da izgledate i osećate se dobro.


Godna prevazilaženja straha od fitnesa

COVID-19 je mnoge primorao da preispitaju svoje zdravlje. Skoro 60% ljudi je više fokusirano na svoje zdravlje od početka pandemije. Od onih koji kažu da su više usredsređeni na to, 60% kaže da ih je pandemija navela da shvate da moraju biti zdraviji da bi izdržali bolesti i pad imuniteta.

Na pitanje šta bi ih učinilo manje zastrašenima da se pridruže teretani, 56% ispitanika je reklo da je to dolaženje u bolju formu. Godine 2021. virtuelni fitnes nudi rešenje. Gotovo četvrtina kaže da je gledanje informativnih video vodiča umanjilo njihov strah od vežbanja.


Povezane objave
  1. Fitness guru - TRACY ANDERSON Fitness guru - TRACY ANDERSON
  2. NOVI PRAVCI – SVETLI PRIMERI NOVI PRAVCI – SVETLI PRIMERI
  3. 5 načina da ubrzate metabolizam 5 načina da ubrzate metabolizam
  4. 9 Kristala koje morate imati na vašem radnom stolu 9 Kristala koje morate imati na vašem radnom stolu
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top