cover citati

Pandemijska maska sa LED ekranom nudi prozor u svet

facebook-share twitter-share pinterest-share

Pandemijska maska sa LED ekranom nudi prozor u svet

Ako je suditi po tome koliko se brzo i detaljno različite sfere života prilagođavaju životu u pandemiji, jasno je da se kraj ovom ludilu i ne nazire tako brzo. I dok čekamo na vakcinu protiv koronavirusa, mnogi se trude da monetizuju život pod maskama.


Nedavno je predstavljena maska za lice u koju su ugrađena LED svetla koja se pokreću u skladu sa otvaranjem usta dok govorite. JabberMask takođe može prikazati osmeh ili emojije na zahtev. Nosioci mogu prikazati ljubavno srce ili jednostavne reči poput „NE“ ili „OK“. Da biste se brzo nasmejali, potrebno je samo ispuštati zvuk usnama. Maska može pokretati virtuelna usta gotovo u isto vreme sa onim što korisnik govori.

jabbermask

photo: profimedia

JabberMask je zamisao američkog dizajnera video igara Tilera Glaiela. Stvoren je kao način da se zaobiđu neke komunikacione barijere koje je stvorila pandemija koronavirusa. Zaštitni deo je jednostavna pamučna maska, za koju su nedavne studije pokazale da može da deluje gotovo podjednako dobro kao i hirurške maske za blokiranje prenosa kapljica. Elektronske komponente se mogu ukloniti za pranje.

Povezane objave
  1. COVID-19 i novi način kako da budete srećni COVID-19 i novi način kako da budete srećni
  2. Koronavirusna kultura Koronavirusna kultura
  3. Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa
  4. Korona profiterstvo Korona profiterstvo
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top