Paralelni svet poznatih

facebook-share twitter-share pinterest-share

Paralelni svet poznatih

Instagram je osmišljen i pokrenut u oktobru 2010. godine, kao besplatna aplikacija i platforma za obradu i deljenje fotografija. Kada ga je u aprilu 2012. godine kupio Facebook, za blizu milijardu američkih dolara, Instagram je proglašen za društvenu mrežu budućnosti. Dodao bih, bliske budučnosti, jer u današnjem post-modernom svetu i budućnost ima rok trajanja običnog jogurta. Istekne joj rok i pre nego do nje dođemo. Instagramu je 2013. godine dodata i opcija obrade i objavljivanja video-snimaka do 15 sekundi trajanja, i čini se da je baš tada krenula istorija ovog interesantnog virtuelnog prostora, koji je trebalo da bude namenjen samo za duhovno vitalne i vitke.

Niko nije mogao da pretpostavi šta će sve Instagram postati za jako kratko vreme. Tokom 2014. i 2015. godine otkrivaju ga mladi i digitalno pismeni ljudi, tokom 2016.,2017. i 2018. svako ko ga nema, praktično i ne postoji, a ove 2019. godine, na Instagramu su svi! Zaprepašćujuće je da su tamo i oni koji „nemaju“ ovu društvenu mrežu.

Instagram funkcioniše po „FAN“ principu. Dovoljno dobri, originalni i vredni imaju svoje pratioce, oni im se dive, lajkuju i komentarišu fotografije i video snimke. Ne čudi što su na Intagramu, na njegovom samom početku, najviše uspeha imale poznate, javne ličnosti i ozbiljne zvezde koje su svoju karijeru i prepoznatljiv stil i imidž gradile u tradicionalnim medijima, kako svetskim tako i domaćim. Međutim, pored njih na ovoj društvenoj mreži izdvojili su se i kreativni ljudi koji su nekom specifičnošću uspeli da zalude virtuelne mase. Blogeri i vlogeri pridružili su ovoj platformi koja je postajala sve popularnija i popularnija. Za njima počele su da se kote i raznorazne šuše, koje su sebe nazvale influenseri. Ima ih svida u svetu, ne samo u Srbiji, ali kako mi sve radimo sa preteranom strašću, čini se da nigde nisu „bitniji“ i „popularniji“ nego ovde.

MILIVOJE ČOLIĆPhoto: Dejan Milićević

Moje ime je Milivoje Čolić, zovu me Mili, jer Mili može od Milivoje. Završio sam fakultet, ali ne mislim da je to preterano važno za posao kojim se bavim, imam blog, ali nisam bloger, na Instagramu gotovo da i nemam pratioce, ali mi kažu da imam uticaj, ne razumem se u modu, a govore da umem da se obučem. Novinar sam, radim na televiziji i volim da pišem. Kažu da je moj jezik za neke pero kojim ih golicam, a za neke mač kojim ih sečem, ja ga samo redovno depiliram, pa na njemu nemam ni jednu jedinu dlaku. „unCOVER“ na COVER portalu će biti prostor gde ću se baviti PARALELNIM SVETOM POZNATIH. Svetom koji postoji samo na Instagramu i drugim virtuelnim platformama, svetom koji je nepoznat širokim masama, svetom koji su stvorile marketinške agencije, svetom koji je svesno pristao da postane „hodajući bilbord“, svetom koji je potekao iz nekog paralelnog rijaliti programa, svetom koji misli da je anonimam, a koji u isto vreme uživa da je medijski moćan. Baviću se svetom koji promoviše novu profesiju. Svetom koji bez društvenih mreža ne postoji. Baviću se svetom koji ne zna ono što ja znam i koji ne vidi ono što bi trebalo da vidi. Ja vidim sve, uprkos tome što imam astigmatizam.

Obećavam da se nećete razočarati. Poznatima u paralelnom svetu želim da poručim da se ne trude, jer ja dolazim iz sveta u kome postoje samo realno poznati, bolje im je da mi odmah pruže ruku i zakorače u svet kom ne može da pripada svako.

Instagram: @milicolic_estradanje     

MILIVOJE ČOLIĆ

Povezane objave
  1. Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“ Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“
  2. Instagramuša VS influenserka Instagramuša VS influenserka
  3. Gde je rođen Gde je rođen "gospodin Uticaj"?
  4. Čvrsto se držite kursa Čvrsto se držite kursa
To Top