coverfitness

Penušava vina koja ćete obožavati ovog leta

facebook-share twitter-share pinterest-share

Penušava vina koja ćete obožavati ovog leta

Kada letnje trenutke pretvorite u izležavanje kraj bazena ili odlazak na neki od romantičnih piknika sa dragom osobom, vreme je da u svoj život unesete malo mehurića. Kada ste u kupaćem kostimu, zaklonjeni od prejakog sunca, pravo je vreme da odaberete penušavac koji će dodatno popraviti vaše raspoloženje. COVER izdvaja listu favorita za leto 2021.

Vrhunski Prosecco Doc Rosés 

2019 Mionetto Prosecco Doc Rosé ($15)

Veoma bledo ružičasta, sa aromom zrele limunsko-crvene jabuke, ova bočica jednog od najpoznatijih imena Prosecco je privlačno voćna, a nije previše slatka.

2020 Villa Sandi Prosecco Doc Rosé Brut Millesimato ($17)

Ovo losos-ružičasto vino ima izrazito oštru, osvežavajuću žestinu. Ukusi jagode i zelene jabuke završavaju se na privlačnoj suvoj, slanoj noti.

2020 Bisol Jeio Prosecco Doc Rosé Brut ($18)

Bisol Jeio rose podržava vrhunske proizvođače visokim standardima. Sa nežnim mehurićima i mirisima prepečenog hleba i višanja, nudi mnogo složenosti po ceni.

2019 Val D'oca Prosecco Doc Rosé ($15)

Vinarija je osnovana 1952. godine od strane 129 farmera, Val D'Oca je neprekidno visokokvalitetna, što je retko za zadružna vina. Njegov blago začinjeni roze je živahan i svetao, sa blagom zdravom notom.

2020 Tiamo Prosecco Doc Rosé ($16)

Jedno od retkih Prosecco-a napravljenih od organskog grožđa, ovo bledo ružičasto flaširanje podseća na lubenice Jolli Rancher bombone (ali bez slatkoće).

2020 Angelini Prosecco Doc Rosé ($12)

Ovaj blistavi penušavac nudi obilje sočne arome lubenice i jabuke i završava blagu notu sladića. Ohladite i pijte celo leto.

Penušava vina koja ćete obožavati ovog leta

Photo: Pixabay

Penušava letnja vina

 

NV Faire La Fête Brut ($19)

Francuska regija Limoux pravila je penušava vina već 1531. Dobar crémant de Limoux poput ovog je divan, s glatkim mehurićima, plodovima krušaka i jabuka i blago prokrvarenom notom.

NV Roche De Bellene Cuvée Bellenos Brut ($18)

Crémant de Bourgogne je penušavo vino iz Burgundije. Ovo vino sa ukusom tosta, i mirisom jabuke, brat je blizanac nonvintidž bruta iz Šampanje.

NV Malvirà Rive Gauche White ($20)

Malvira je specijalizovana za sortu Arneis u Pijemontu, praveći nekoliko izvrsnih neiskričavih verzija sa jednim vinogradom, kao i ovo vino spumante, sa zemljanim, prepečenim završetkom.

2018 François Chidaine Brut Tradition ($23)

Ovo vino je zvezda doline Loare Francois Chidaine i nudi blistave arome dunje i bibera; na nepcu je slano, intenzivno i potpuno suvo.

NV Ferrari Trento Brut ($25)

Za razliku od Prosecca, ovaj klasični penušavac iz italijanske regije Trento je 100% Chardonnay, što mu daje eleganciju i oštar fokus koji je teško ne voleti - kao i trajni, kremasti finiš.

2017 Domaine Carneros Brut Cuvée ($37)

Ovo graciozno flaširano vino s mirisom briochea od vrhunskog kalifornijskog proizvođača nije jeftino, ali lako može da ide u korak sa mnogo skupljim šampanjcima.

Penušava vina koja ćete obožavati ovog leta

Photo: Pixabay

 Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top