Ada Mall

Podvodni park koji će omogućiti roniocima da istražuju neverovatne strukture

facebook-share twitter-share pinterest-share

Podvodni park koji će omogućiti roniocima da istražuju neverovatne strukture

Podvodni javni park koji se prostire na 11,2 kilometara, dizajniran je da ojača obalu Majami Beach-a protiv posledica klimatskih promena. Uključivaće skulpture i umetničke instalacije koje se mogu pogledati samo dok ronite s maskom na licu.

Nazvana ReefLine, struktura je namenjena da reaguje i podigne svest o načinu na koji klimatske promene uzrokuju porast nivoa mora i oštećenje koralnih grebena u obalnom gradu. Takođe će pružiti kritično stanište za ugrožene organizme grebena, promovišući biodiverzitet i povećavajući otpornost obale.

Projekat je osmislila argentinska umetnica Ximena Caminos, koja će biti umetnički direktor. Do kraja 2021. godine, posetioci Majami Beach-a imaće novu kulturnu atrakciju za razgledanje - na dnu okeana.

podvodni park

photo: profimedia

 

Umetnici, arhitekte, naučnici i gradske vlasti okupljaju se kako bi stvorili podvodni vrt skulptura koji će formirati veštački greben, pomažući pospešivanju ponovnog rasta uništenog korala u ovoj oblasti i služeći kao lukobran za zaštitu plaža od oluja. Kada se projekat završi, ReefLine obezbediće mesto za ronjenje s maskom gde će moći da se iskuse umetnička dela Leandra Erlicha, Ernesta Neto-a i Agustine Voodgate-a.

Shohei Shigematsu iz arhitektonskog biroa OMA sa sedištem u Roterdamu predvodi master plan i doprinosi ovoj podvodnoj skulpturi velikog obima.

Povezane objave
  1. Rešite se upotrebe plastičnih slamčica Rešite se upotrebe plastičnih slamčica
  2. Prva papirna pivska boca na svetu Prva papirna pivska boca na svetu
  3. Električni auto kojem ne treba punjenje Električni auto kojem ne treba punjenje
  4. Hoćemo li staviti tačku na aktivno uništavanje okoline? Hoćemo li staviti tačku na aktivno uništavanje okoline?
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top