Ada Mall

Prva voditeljka influenserka

facebook-share twitter-share pinterest-share

Prva voditeljka influenserka

Dobro znate da nam je pralelni svet poznatih kao najuspešniju profesiju predstavio influensere. Sa porastom popularnosti ovog poziva vremenom smo dobili: pevačicu influenserku, glumicu influenserku, stručnjaka influensera, a početak godine doneo nam je i prvu voditeljku influneserku. Šta reći sem, srećno svima koji slave!

Odmah da naglasim, u kratkom uvodu ne mislim na Kristinu Radenković i Mariju Veljković. Ove dve dame i TV lica su iz sveta realno poznatih postale i deo virtuelnog sveta, a kako su kao javne ličnosti i pre Instagram ere vršile određeni uticaj bitisanjem u svetu parapoznatih pokazale su nam one strane ličnosti koje do tada nismo imali prilike da vidimo. Ruku na srce na primeru njih dve se nedvosmisleno vidi da dolaze iz nekog drugog sveta. Kako po objavama tako i po sadržaju, kao i po pismenosti. Dakle, kolumna se ne bavi obrazovanim voditeljkama koje su postale influenserke, već influenserkom koja je preko noći postala voditeljka. Da pređem na stvar. Dragi čitaoci i čitateljke predstavljam vam Aleksandru Alex Bezmarević zvanično prvu influenserku koja je postala voditeljka i autorka svoje emisije na YouTube-u. A na kom drugom mestu bi bila?

sa alex oPhoto: Printscreen

Aleksandra Bezmarević je do sada „harala“ Instagramom, ali eto odlučila se da postane autor i voditelj YouTube emisije „Sa Alex o...“. Ukratko rečeno, da vam se prisere, evo i zašto. Na nerve mi ide ta „bitnoća“ i egoizam i sav taj pokušaj emaniranja stručnosti, pa prvi ovakav projekat i već „Sa Alex o...“, kao da je Alex stručnjakinja kakvu smo čekali da nam da odgovore na sva pametna i glupa pitanja koja do sada nismo imali kome i gde da postavimo?! Pored toga ovo Alex sa „X“ je do te mere estradno i prevaziđeno da me previše podseća na ono „Maya Berović“ ali...

Odgeldao sam sve četiri emisije koje je do sada objavila na svom kanalu i priznajem da sam se sjano zabavio. Ne brine mene Alex čiji kanal u trenutku dok ovo pišem prati 1 201 korisnik, od kojih je 1 200 pretplaćeno i ja koji špijuniram, brinu me oni koji ovaj humoristički program doživljavaju ozbiljno i oduševljavaju se prosekom u svakom smislu. Na prosečna pitanja, odgovori su uvek opšta mesta, što nam Alex u svojim emisijima i dokazuje.

Aleksandra se inače bavi marketingom na društvenim mrežama, valjda je i dizajnerka jer je suvlasnica modnog brenda, neke ‘aljine su u pitanju. Naravno da je i ona uspešna žena, preduzetnica koja je i majka. Na sve to poželela je da bude i voditeljka. A šta je to što se u današnje vreme ne može ostvariti pozitivnim stavom i željom? Sve je moguće, što nam Alex i pokazuje. Zapravo Aleksandra obožava Instagram TV, pa joj je dosadilo snimanje tamo i rešila je da ima svoju emisiju. Eto vam ga sad. Inače prvi put sam je video na Instgramu kada je deci ledila igračke. Uzme igračku, stavi je u vodu i zaledi. Onda to da deci da vuku po dvorištu... Led se topi, ostaje igračka. #Budibogsnama. Ništa nisam shvatio, ali ja sam jako glup čovek.

Emisija ima veoma dobru, kratku i simpatičnu najavnu špicu, ali je strašno što se sve dobro sa špicom i završava. Ne znam gde snimaju emisiju, ali trebalo bi da ubuduće koriste manje fotelje ili stolice. Studio je skučen, a fotelje su prevelike pa se voditeljka i gosti guraju nogama, preblizu su jedno drugom, pa na momente izgleda kao će voditeljka da gostu sedne u krilo. Emisija je zamišljena kao kratka i dinamična, ali svaka od 4 objavljenje ima različito vreme trajanja, što je za emisiju nedopustivo. Koncept prosečan, bla-bla truć intervju, jedan na jedan. Nema čak i stočića ni žutog soka, samo dve fotelje. Gosti za sada samo prijatelji i poznanici, pa čak i bliska familija.

Photo: Print screen

U prvoj emisiji gost je bio Milan Maglov, u drugoj Lava Nikolić, Marija Hudolin u trećoj, a u četvrtu voditeljka i autorka je pozvala mamu. Dakle, kao što sam često i pisao – rijaliti. Savaka emisija ima temu, ali najbolja do sada je bila ona prva, uprkos iritantnom Maglovu koji je zaista uspeo da odgovori na sva pitanja i nadgovori histeričnu i još iritantniju voditeljku koja melje kao vodenica. Ni sam ne verujem da ću ovo napisati, ali Milane bravo! Najskandaloznija emisija je bila sa Marijom Hudolin u kojoj je tema bila identitet žena. Zaprepašćen sam činjenicom da je voditeljka pola sata potrošila na priču o imidžu, ne spomenuvši identitet ni kao pojam ni kao suštinu ljudskog bića.

Folk Alex je veoma lepo obučena u emsiji, što ne čudi s obzirom na to da ima modni brend. Po stilu i načinu govora podseća me na Tamaru Raonić Popović, poznatiju kao „puna usta zuba“, i Ines Gavrilović koja dok je govorila nije uzimala dah. Baš takva je i Alex. Vrti kao prazna vodenica uz veoma histeričnu gestikulaciju, hladi se papirima kada joj je neprijatno, smeje se, objašnjava, priča, opisuje, a ništa ne konstatuje i ne zaključi. Svoje goste ne potpisuje imenom i prezimenom već nazivom profila na Instagramu. Sreću da znamo ko su i šta su imaju samo oni kojima je naziv profila ime i prezime.

Sve u svemu potrošio sam silno vreme gledajući „Sa Alex o...“, ništa novo nisam naučio, a dobro je što za ovakve nema mesta na kablovskim i televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Bar toliko. Idite, gledajte i zajebite se, ali nemojte da vam nisam rekao!

Promenio sam naziv profila, ali i dalje važi pravilo da Instagram nalog @mili_estradanje ne pratite!

 

 

Povezane objave
  1. Paralelni svet poznatih Paralelni svet poznatih
  2. Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“ Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“
  3. Instagramuša VS influenserka Instagramuša VS influenserka
  4. Gde je rođen Gde je rođen "gospodin Uticaj"?
To Top