cover citati

Regionala 2021: Prvi festival vina od autohtonih sorti

facebook-share twitter-share pinterest-share

Regionala 2021: Prvi festival vina od autohtonih sorti

U Beogradu će se 13. novembra u Hotelu Metropol Palace održati prvi regionalni festival vina od autohtronih sorti koji će pod nazivom Regionala predstaviti odabrane vinarije od Slovenije do Severne Makedonije u čijim se vinogradima i podrumima neguje tradicija vina od lokalnih sorti.

Ovakva manifestacija odraz je sve većeg interesovanja publike i vinara za tipičnim vinima podneblja, a Regionala će biti ekskluzivna prilika da se na jednom mestu sagledaju odlike i potencijal najznačajnijih lokalnih sorti, sve ono što ovaj naš geografski prostor predstavlja posebnim na vinskoj mapi sveta, od prokupca, plavca malog i vranca, preko tamjanike, pošipa i malvazije, od terana, blatine i rebule, graševine i morave, žilavke i furminta, probusa i kadarke, pa sve do manje poznatih vina od sorti kakve su lipolist, škrlet, sremska zelenika, seduša, rukatac, pušipel, zlatarica, grk, trnjak, sansigot, žlahtina, kratošija, krstač, crljenak, babić, neoplanta, sila, debit, zelen, trojišćina, refošk.

Regionala 2021: Prvi festival vina od autohtonih sorti

Photo: Promo

- Lokalne sorte su istinsko vinsko blago i najbolja ulaznica u veliki vinski svet za čitav region - kaže jedan od najcenjenijih vinara s ovih prostora Luka Krajančić s Korčule, koji će u Beograd po prvi put doneti čitavu paletu svojih proslavljenih vina od pošipa.

Sve zajedno Regionala će prestaviti više od 40 autentičnih sorti i 57 vinarija s vinima različitog stila, od penušavih, preko mirnih i dugomaceriranih oranž vina, pa sve do desertnih. Pored osnovnih odlika vina od pojedinih sorti posetioci će imati prilike i da sagledaju njihov potencijal za odležavanje kroz više berbi.

Svoja vina na Regionali predstaviće vinarije:

Bikicki, Bire, Black Island Winery, Botunjac, Braća Rajković, Corcova, Despotika, Deurić, Doja, Đurđić, Enjingi, Feravino, Ivanović, Jokić, Jović, Estate Winery Katunar, Kozlović, Krajančić, Kutjevo, Labi Wine, Podrum Malča,Podrum manastira Bukovo, Marković, Matijašević, Maurer, Milanov podrum, Milanović, Milijan Jelić, Movia, MV Vujić, Novak, Nuić, Pelješki vrhovi, Platnaže, Plavinci, Puklavec Family Wines, Sagmeister, Stina, Stojanović, Šijački, Šipun, Škegro, Štampar, Temet, Tenuta Est, Testament, Tikveš, Tilia, Todorović, Tonković, Trdenić, Vina Prelac, Vinčić, Vinakoper, Vinum, Vino Budimir i Vukoje.

Manifestacija počinje u 13 časova i traje do 20 časova.

Ulaznice za Regionalu mogu se nabaviti u pretprodaji preko Tickets.rs poslovnica https://www.tickets.rs/program/regionala-2021-3214, kao i na sam dan manifestacije na ulazu u Hotelu Metropol Palace.


Photo: UnSplash

Povezane objave
  1. Arhiv ritual – vremeplov hotela METROPOL PALACE Arhiv ritual – vremeplov hotela METROPOL PALACE
  2. Terroirs 2021 - festival prirodnih i oranž vina Terroirs 2021 - festival prirodnih i oranž vina
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top