cover citati

Revolucionarni grudnjak za žene koje su pobedile rak dojke

facebook-share twitter-share pinterest-share

Revolucionarni grudnjak za žene koje su pobedile rak dojke

Svaka osma Amerikanka će tokom života razviti rak dojke. Statistika za Srbiju u konkretnom slučaju nije poznata. Kad se bolest pojavi, većini će se hirurški ukloniti deo ili celo tkivo dojke. Zbog toga je teško pronaći udobne, a kamoli atraktivne grudnjake za heroine koje su pobedile ovu opaku bolest.


Ovo je nešto čega se Amerikanka Jasmine Jones seća iz detinjstva kada je njena baka imala rak dojke. Nakon što se suočila sa traumom dobijanja dijagnoze, a zatim dvostrukom mastektomijom, morala je da se nosi sa problemom kupovine adekvatnog grudnjaka.


„Uvek je bila tako elegantna i dobro obučena“, kaže Jones. „Tada je u osnovi morala da kupi grudnjake i protetiku u prodavnici medicinske opreme, pored pelena za odrasle. Bilo je strašno." Stvari se nisu mnogo promenile decenijama, kaže Jones. Zato je odlučila da učini nešto po tom pitanju.


Tako je nastao Myya, startup namenjen potrošačima koji stvara udobne, atraktivne grudnjake i protetiku dojki za žene koje su imale rak dojke. Preko veb stranice Myya i prodavnice izvan Vašingtona, žene se mogu odabrati grudnjak uz pomoć posebno obučenih stručnjaka u iskustvu koje je napravljeno po uzoru na butike donjeg veša u Parizu. Najbolji deo: Svi proizvodi pokriveni su zdravstvenim osiguranjem.

 


Brend je dizajniran da ženama pruži udobnost i dostojanstvo dok se nose sa stresom i anksioznošću zastrašujuće dijagnoze, ali je i poslovna prilika koja zadovoljava potrebe miliona pacijenata sa rakom dojke koji nemaju dovoljno usluga.


Pre nego što je lansirala brend Myya, Jones je analizirala tržište da vidi koje mogućnosti postoje za pacijente sa rakom dojke koji traže grudnjake i protetiku. Žene su te proizvode obično kupovale u prodavnicama medicinske opreme ili bolnicama; nije mogla da pronađe nijedan izlaz koji bi oponašao iskustvo prodavnice donjeg veša. Jones je pilotirala koncept vrhunske maloprodajne prodavnice za svog ciljnog kupca izvan Vašingtona a pod nazivom Cherry Blossom Intimates.


Prodavnica ima staklene stolove na kojima su vešto izloženi čipkasti grudnjaci i gaćice i zlatne police na kojima možete gledati kroz svilene haljine i pidžame. Postoje plišane crvene sofe za sedenje dok razgovarate sa stručnjakom, i prostrane, toplo osvetljene svlačionice pozadi gde možete biti pravilno opremljeni.


No, grudnjaci su posebno dizajnirani za potrebe pacijenata s rakom dojke, s džepovima koji mogu stati u protetski oblik dojke. 3D štampač može da napravi prilagođene proteze za grudi od silikona koje izgledaju kao deo dojke koji je mušterija izgubila. I što je važno, svaki član osoblja dobro poznaje zdravstveno osiguranje i može da vodi medicinsku fakturu u ime klijenta.


Godine 2020., kada je pandemija zahvatila i njena prodavnica morala da se zatvori, osetila je ne može da sedi skrštenih ruku. Kada žena dođe na veb lokaciju Myya, dodeljena joj je jedna od šest ovlašćenih majstora za mastektomiju brenda koji će zakazati virtuelnu posetu. Klijentkinja razgovara o svojim specifičnim potrebama, ali ne mora da se svlači. Zatim Myya šalje set grudnjaka i nekoliko proteza koje se mogu isprobati kod kuće. Sve što se kupcu ne sviđa može se besplatno vratiti.


Povezane objave
  1. 105. rođendan brushaltera 105. rođendan brushaltera
  2. Koji je najbolji način ishrane za zdravlje dojke? Koji je najbolji način ishrane za zdravlje dojke?
  3. Awareness kampanja transofrmiše crtane junakinje u preživele od raka dojke Awareness kampanja transofrmiše crtane junakinje u preživele od raka dojke
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top