Ada Mall

Robot s kojim deca uče i razvijaju veštine ponašanja

facebook-share twitter-share pinterest-share

Robot s kojim deca uče i razvijaju veštine ponašanja

Ovaj simpatični mali robot kreiran je od strane tima stručnjaka za razvoj dece, inženjering, tehnologiju, dizajn igre i zabavu kompanije Embodied u SAD, kako bi deci pomogli da razviju razne veštine kroz svakodnevno učenje zasnovano na igrama. Robot pod nazivom Moxie ima karakteristično lice sa velikim očima koje može izraziti brojne emocije. Namenjen je deci uzrasta od 5 do 10 godina.

Kompanija za robotiku sa sedištem u Pasadeni predstavila Moxie, kao zabavnog, sigurnog i privlačnog pratioca za decu osmišljenog kao pomoć u promovisanju društvenog, emotivnog i kognitivnog razvoja kroz svakodnevno učenje zasnovano na igrama i zadivljujuće sadržaje. Sada je, više nego ikad, najvažniji značaj tehnološkog napretka u kućnom učenju i nezi. Embodied je okupio tim svetske klase stručnjaka za dečiji razvoj, inženjering, tehnologiju, dizajn i igre i zabavu kako bi stvorio Moxie. To je robot sa tehnologijom mašinskog učenja koja mu omogućava da opaža, obrađuje i reaguje na prirodni razgovor, kontakt očima, izraze lica i drugo ponašanje kao i prepoznavanje i prisećanje ljudi, mesta i stvari. U stvaranju Moxie, Embodied je sarađivao sa poznatim dizajnerskim i inovacijskim firmama kompanije Ives Behar. 

Embodied stvorio je SocialX, platformu koja omogućava deci da se povežu s Moxie prirodnim interakcijama (tj. Izrazima lica, razgovorom, govorom tela itd.), izazivajući poverenje, empatiju i motivaciju kao i dublji angažman za promovisanje razvojnih veština. Sa SocialX-om Embodied uvodi potpuno novu kategoriju robota: animirani pratitelji.

S Moxie deca se mogu svakodnevno baviti smislenom igrom, sadržajem informisanim o najboljim praksama u dečjem razvoju i obrazovanju u ranom detinjstvu. Svake je sedmice drugačija tema poput dobrote, prijateljstva, empatije ili poštovanja, a deca imaju zadatak da pomognu Moxie u misijama koje istražuju ljudska iskustva, ideje i životne veštine. Ove misije su aktivnosti koje uključuju kreativne nestrukturirane igre poput crtanja, vežbe razmišljanja kroz vežbe disanja i meditacije, čitanje s Moxie i istraživanje načina da budete ljubazni prema drugima. Moxie podstiče radoznalost pa deca otkrivaju svet i ljude oko sebe. Sve ove aktivnosti pomažu najmlađima da nauče i sigurno vežbaju osnovne životne veštine kao što su skretanje, kontakt očima, aktivno slušanje, regulacija emocija, empatija, upravljanje odnosima i rešavanje problema. 

Embodied je takođe sklopio saradnju s Encyclopeedia Britannicom i Merriam-Webster kako bi integrisali Merriam-Websterov Rečnik za decu, omogućavajući Moxieu da pruži definicije koje odgovaraju dobi i srodnim informacijama kako bi pomogle deci da nauče i razumeju značenje novih reči i koncepata. Ovo je prva od mnogih integracija s Moxie-jem koje pružaju Encyclopaedia Britannica i zajedničku misiju Merriam-Webstera kako bi podstakli radoznalost i radost učenja. 

Moxie će biti moguće naručiti preko zvaničnog sajta kompanije embodied.com kao što to obično radite za smart telefone.

Povezane objave
  1. 10 predloga za novogodišnji poklon 10 predloga za novogodišnji poklon
  2. Ikea pokućstvo u službi dečije igre i zabave Ikea pokućstvo u službi dečije igre i zabave
To Top