coverfitness

Sočna pita inspirisana Hari Poterom

facebook-share twitter-share pinterest-share

Sočna pita inspirisana Hari Poterom

Hari Poter serijal je romana fantazije koje je napisala britanska književnica Dž. K. Rouling. Romani govore o životu mladog čarobnjaka, Harija Potera, i njegovih prijatelja. Danas vam predstavljamo dezert inspirisan ovim književnim serijalom.

 

SASTOJCI


ZA PITU

  • 400 gr rashlađenih kora za pite
  • 360 ml milerama
  • 1 pakovanje mešavine instant pudinga od karamele
  • 360 ml hladnog mleka
  • 60 ml Karamela


ZA MARSHMALLOW ŠLAG

  • 230 ml pavlake
  • 120 ml beli slez krem
  • Zlatni posip

hari poter pita

photo: google


PRIPREMA

1. zagrejte rernu na 350 ° i obložite pleh papirom za pečenje. Odmotajte jednu koru pite i prebacite je preko pleha od 9 inča. Koru namestite na tanjir, ivice savijte i dno izbodite viljuškom. Pecite dok ne postane blago zlatno, oko 18 minuta. (Ako kora počne prebrzo da braon, prekrijte ivice folijom do pola.)

2. U međuvremenu, iz druge kore pite izrežite oblik groma i postavite je na pripremljeni lim za pečenje. Pecite dok ne postane blago zlatno, 8 do 10 minuta. Ostavite da se obe kore ohlade.

3. U velikoj posudi ručnim mikserom umutite gustu pavlaku dok ne nastanu mekani vrhovi, 6 minuta. U drugoj velikoj posudi umutite smešu za puding i mleko. Ostavite da odstoji dok ne postane gusto, a zatim savijte karamel i šlag dok se ne sjedine.

4. Kašika mešavine u ohlađenu koru pite i ostavite u frižideru dok se ne stegne, oko 3 sata.

 

NAPRAVITE MARSHMALLOW ŠLAG

1. U velikoj posudi ručnim mikserom umutite gustu pavlaku dok ne nastanu mekani vrhovi, 6 minuta, a zatim složite kremu od belog sleza.

2. Na vrh pite namažite šlag i postavite grom u sredinu. Pre serviranja ukrasite zlatnim prskalicama/posipom.


source: delish

Povezane objave
  1. Staromodni recept za pitu od bundeve Staromodni recept za pitu od bundeve
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top