Ada Mall

Šta sam sve naučio od blogerki?

facebook-share twitter-share pinterest-share

Šta sam sve naučio od blogerki?

Pisati kolumnu za Cover portal podrazumevalo je da počnem jako pažljivo da pratim dešavanja, ponašanja i trendove u svetu paralelno poznatih. Pevačima, pevačicama, glumcima, rijaliti igračima, sportistima, kreatorima, modelima i političarima morao sam da dodam blogere, jutjubere i influnesere. Fokus je preko noći pao na izuzetno veliku grupu poznatih i parapoznatih, i priznajem da sam tražeći im greške od njih vremenom počeo i da učim. Ovu kolumnu posvećujem stvarima koje sam naučio od blogerki i koje su na mene ostavile veliki utisak, pa su me negde možda i inspirisale da budem još bolji čovek, ako je to ikako moguće – jer može li više?!

RUTINA

Nisam ni razmišljao o rutini dok totalno nisam poludeo od ovog termina gledajući gomilu vlogova sa ovom temom. Ako je verovati blogerkama čovek bez rutine nije čovek, to je psiho-fizička nakaza bez cilja, jer onaj ko nije kadar da započne dan teško da uspešno može da ga završi. Od svih mogućih rutina na svetu koje čine čoveka takvim kakvim jeste, najvažnija je jutarnja. Da se razuemo, umivao sam se i prao zube i pre vlogova, ali zahvaljujući blogerkama tom činu sam počeo da pristupam gotovo religiozno i ritualno. Sapun koji isušuje kožu zamenio sam skupljom umivalicom, a lice više ne drndam peškirom. Počeo sam da koristim ubrus koji nežno naslonim na lice, potapkam i skupim višak vode, a preostale kapljice pustim da se suše same i hidriraju mi telo i dušu. Odmah posle toga skuvam gorku crnu kafu, jer život mi je sladak, zapalim drugu cigaretu, jer sam prvu popušio bukvalno dok sam se umivao i oteram sve u tri lepe. Dan može da počne.

SVEĆE

Gledajući vlogove i objave blogerki naučio sam da su sveće od izuzetne važnosti za sreću čoveka. Sveće posebno pojačavaju osećaj sreće tokom praznika. Počeo sam da kupujem sveće, palim ih, gasim, soba podjednako smrdi i kada gore i kada su ugašene. Kada su upaljene malo je bolje, volim citrusne note, ali kada se ugase sve smrdi na garež. Onda opet moram da palim cigaretu jer se ispostavlja da je miris duvana najprijatniji. Inače, ne mogu da shvatim blogerke i fascinaciju svećama?! One kao da ne znaju da imamo struju. Da je Tesla bio fasciniran svetlošću sveća nikada ne bi pronašao struju. Mada ukrasne se, ne mogu da grešim dušu, a neke blogerke imaju toliko sveća da im prosto zavidim, pa dok gledam vlog ne znam da li je snimala u svojoj sobi ili u nekoj crkvi?

KUPOVINA

Kupovina u radnjama velikih brendova je posebna lekcija koju sam naučio gledajući vlogove. Nikada ništa nisam kupio u nekoj radnji poznatog brenda. Ne znam da li sam vam to ikada rekao, ali ja se ložim na garderobu domaćih kreatora, i to sa revije, na one komade koje niko nema sem mene. U garderoberu, zahvaljujući poslu i svom savršenom telu imam već desetak takvih modela. Čuvam ih kao oči u glavi. Ipak, blogerke tvrde da nema ništa bolje nego kupovati u brendiranim radnjama. Tamo vas uslužuje po nekoliko prodavaca, račun ispisuju rukom, krasnopisom valjda, uzimaju vam podatke do trećeg kolena, na mail šalju zahvalnicu, hrane vas i poje šampanjcem. Priznajem da su me inspirisale da i ja to probam, zato apelujem na nekog od domaćih dizajnera da se što pre „brendira“ do tih visina, jer se na strane i čuvene brendove stvarno minimalo ne ložim.

FRIŽIDER

Sve dok nisam ušao u tematiku i problematiku blogeraja i vlogeraja kao takvog bio sam ubeđen da se frižider koristi za hranu i piće. Bio sam na ozbiljnoj stranputici. Od blogerki sam naučio da se u frižideru zapravo drže maske za lice, roleri za smanjenje podočnjaka, neke hladne obloge za ne znam ni ja šta, zatim micelarne vode i prskalice za osvežavanje lica. Baš sam pre neko jutro za doručak pojeo „sheet“ masku od avokada. Volim avokado.

OSTALE ZANIMLJIVOSTI

U ostale zanimljivosti spadaju sve one stvari koje zaista nisam znao, a spadaju u domen „verovali ili da“. Jedna od najvećih želja blogerki je „delfin glatka koža“. To je vrhunac nege i skupe epilacije, i mogu da ga obezbede samo blogerke koje znaju koliko su dlake i dlačice mučne. S tim u vezi saznao sam da je izmišljen i laser koji uklanja i najnežnije, najsitnije i najbelje dlačice. One dlačice koje se ne vide i koje ne postoje, ali moraju da se uklone, jer delfin! Naučio sam i da negde u svetu postoji neka travuljina u koju su se tigrovi valjali posle borbe i tako zaceljivali rane. Baš od te trave napravljena je i neka krema koju u prethodnom periodu nije mazala samo blogerka koja nije htela, a sve su htele. Saznao sam da postoji i ajlajner koji se nabija na prst i onda se iscrtavaju oči. To je pametno što su izmislili jer sam stvarno skontao da se blogerke u taj ajlajner razumeju kao Marica u kriv kurac. Neka im je neko vala i pomogao. Sevap je. Kad smo kod očiju pojma nisam imao da se ambalaža makskare uvek dizajnira po ugledu na četkicu. Ne znam koliko je to bitno ali zapamtio sam i da stjuardese uvek nose crveni karmin. Moraću da obrati pažnju na ovo. Zvuči mi suludo, ali čovek se uči dok je živ. Naučio sam da kada je dečko niži blogerka nikada ne nosi visoke potpetice! Jedna je zato tokom veze kupovala samo patike i ravne cipele. Iz ovoga sledi da je ljubav sve što blogerka želi, a da je brak apsolutna svetinja zbog koje je spremana da sebi amputira završetak nogu ukoliko on predstavlja prepreku ka sreći. Krstio sam se s obe ruke.

Photo: Saša Mihajlović

Za kraj ostavio sam saznanje koje mi je otvorilo oči i promenilo život za 180 stepeni. Influenseri bi sigurno rekli za 360, ali ja nisam influnser. Blogerke sve snimaju na podu jer tu nema detalja koji bi odvlačili pažnju onoga ko gleda. Nije važno da li je hrana, kozmetika, gaće ili obuća – sve se snima na podu kako bi fokus bio na stvarima koje se reklamiraju ili na kojima se zahvaljuje klijentu.

Nemojte pratiti Instagram nalog @milicolic_estradanje jer on prati vas.

 

 

 

Povezane objave
  1. Paralelni svet poznatih Paralelni svet poznatih
  2. Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“ Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“
  3. Instagramuša VS influenserka Instagramuša VS influenserka
  4. Gde je rođen Gde je rođen "gospodin Uticaj"?
To Top