cover citati

Šta su flasteri sa mikroiglicama i zašto su oni najbolje rešenje za bubuljice

facebook-share twitter-share pinterest-share

Šta su flasteri sa mikroiglicama i zašto su oni najbolje rešenje za bubuljice

Maske za lice, uvek će biti naš prvi izbor za brzo rešenje nege kože, ali snažno se slažemo sa ovom najnovijom inovacijom u nezi kože - flasterima sa mikroiglicama.

Trend lepote se već pojavljuje na našim Instagram feedovima i lokalnim apotekama, i iako mogu izgledati kao obični flasteri ispod očiju ili hidrokoloidne nalepnice za mitisere na koje smo navikli, nakon detaljnijeg pregleda primetićete sitne, malene 'igle' na površini ovih flastera. Ali ne brinite! Flasteri se sastoje od bezbolnih mikroiglica, vrlo finih strelica koje se nanose na kožu i probijaju kroz kožnu barijeru kako bi aktivne sastojke gurnuli dublje u našu kožu.

Bez obzira da li tražite brzi način da se rešite bubuljica koje niču ili rešenje protiv starenja za fine linije i bore, ovi ciljani flasteri se hvale kao još efikasniji od naših uobičajenih seruma.

Kao i kod bilo kog nedavnog trenda, i ovde je opisano kako tehnologija funkcioniše i sa kojim brendovima najvišeg nivoa bi trebalo započeti.


Šta su flasteri sa mikroiglicama?

Inspirisani estetskim postupkom mikroiglica, flasteri sa mikroiglicama su flasteri za negu kože koji na jednom kraju imaju sitne, fine klasove, koji sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka, koji poboljšavaju protok sastojaka i omogućavaju im dublje prodiranje u kožu.


Za šta se obično koriste?

Iako postoje opcije za negu finih linija i bora, najčešće se koriste za bubuljice u ranoj fazi - to jest, crvenkaste bubuljice koje su još uvek ispod kože.


Kako rade?

Jednom kada nanesete flaster na kožu, sitne iglice ulaze pored tvrdog spoljnog sloja rožnjače kože, čineći male otvore na površini kože koji pomažu aktivnim sastojcima da prodru u dublje slojeve.

Većina brendova koristi igle koje se rastvaraju za flastere - one se sastoje od biorazgradivih molekula oblikovanih u obliku igala. Jednom kada se barijera kože probuši, enzimi u telu počinju da se raspadaju, a zatim i spoljne komponente „igle“ tako da se aktivni sastojci iz njih dostavljaju na pravo mesto. Sastojci za negu kože tada se apsorbuju u ćelijama kože radi najefikasnijeg lečenja.


Kako se koriste?

Da biste ih koristili, jednostavno ih postavite na problematično mesto i pritisnite oko 5 sekundi, čvrsto, ali nežno, kako bi se osiguralo da se iglice prikače za površinu kože. Te sitne bockice potom podstiču telo da počne da razbija spoljne komponente „igle“.


Da li će povrediti kožu?

Apsolutno ne! Flasteri su zaista bezbolni - na početku ćete možda osetiti sićušan ubod, ali igle su toliko fine da uopšte ne boli. Pomaže što mikroiglice ne dopiru do receptora bola, koji su dublje u koži. Takođe ne uzrokuju krvarenje, niti će ogrebati površinu kože i ostaviti tragove.

Iz predostrožnosti, pokušajte da ne pomerate flastere nakon što ste ih naneli i ne ostavljajte ih duže nego što je preporučeno. Takođe, iako su mikro iglice sigurne za većinu tipova kože, ne preporučuje se za kožu sa aktivnim izbijanjem ili cističnim aknama. Za one sa osetljivom kožom idite na listu sastojaka da biste saznali da li je proizvod odgovarajući.


Povezane objave
  1. 5 pristupačnih beauty proizvoda za kojima lude poznati 5 pristupačnih beauty proizvoda za kojima lude poznati
  2. 8 kućnih lekova za čišćenje kože koji su prirodni i jeftini 8 kućnih lekova za čišćenje kože koji su prirodni i jeftini
  3. Grejpfrut - Piling za lice sa WOW efektom Grejpfrut - Piling za lice sa WOW efektom
  4. Top 3 prednosti vitamin C seruma Top 3 prednosti vitamin C seruma
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top