Ada Mall

Svetleći most za magičnu šetnju kroz šumu Tenesija

facebook-share twitter-share pinterest-share

Svetleći most za magičnu šetnju kroz šumu Tenesija

Most SkyWalk, završen u maju prošle godine, podiže celokupno iskustvo na novi nivo i nudi „najspektakularnije iskustvo u Smoky planinama“. Ako volite da provodite vreme u prirodi i doživljavate retke planinske znamenitosti, svakako treba da planirate putovanje na Smoky Mountain, pa makar i virtuelno. Čak i ako nemate ozbiljnih pešačkih afiniteta, moći ćete da budete svedoci krajolika od kojih zastaje dah i lutate po tamošnjoj veličanstvenoj prirodi, zahvaljujući Gatlinburg SkiLift, SkyDeck i SkyBridge.

Smoky Mountain je podvrsta Apalačkih planina i deo Fiziografske provincije Blue Ridge, čija istorija traje hiljadama godina. Određena je za UNESCO-vu svetsku baštinu i deo je međunarodnog rezervata biosfere, jedan od najraznovrsnijih ekosistema u Severnoj Americi. Nacionalni park Great Smoky Mountains, osnovan 1934. godine, najposećeniji je nacionalni park sa one strane Atlantika.

 

skywalk tenessee bridge

photo: web

Prvo naselje Gatlinburg bilo je Martha Jane Huskei Ogle i njeno sedmoro dece, koji su se doselili iz Južne Karoline početkom 1800-ih. Oni su osnovali naselje zvano White Oaks Flats, koje je kasnije postalo dom pionira doseljenika i veterana Revolucionarnog rata. Godine 1850. Noah Ogle osnovao je prvu prodavnicu mešovite robe u selu, a četiri godine kasnije u nju se nastanio propovednik Radford C Gatlin. Otvorio je drugu prodavnicu u gradu i osnovao poštu, a 1856. godine ime grada je promenjeno u Gatlinburg.

Mesto nudi brojne mogućnosti koje se podudaraju sa bilo čijim interesima, i dok ga ljudi uglavnom posećuju zbog bajkovitih pogleda, mnogi parovi uživaju i u podstavu kroz drveće i pijuckanju vina ili mesečine pored kamina. Godine 1954. Gatlinburg Sky Lift otvoren je za javnost. Svakako je i obavezno stajalište ako ikada posetite Gatlinburg. Vaše 20-minutno kružno putovanje započinje usred grada, a vi ćete putovati prema vrhu planine Crockett, vertikalnom usponu od 150 m.


Bićete impresionirani spektakularnim pogledom! Osim toga, od prošle godine posetioci tog područja su dobili mnogo više za pamćenje! Sada ćete dobiti priliku da se zaustavite na planinskom vrhu SkyDeck! Možete uživati u lepotama Smokey Mountains dok se šetate, opuštate se na terasi na palubi, uživate u ukusnim grickalicama i zanatskom pivu iz kafića i šetate SkyBridge-om. Magični SkiBridge, završen u maju 2019. godine, podiže celokupno iskustvo na potpuno novi nivo!

To je najduži viseći most za pešake u Severnoj Americi i nudi „najspektakularnije iskustvo u Smokijima“. Prostire se na 210 m i dostiže visinu od 45 m u sredini. Iskustvo je nezaboravno, posebno dok šetate staklenim pločama koje se povremeno postavljaju duž njega!

To Top