coverfitness

Ti si ono gde jedeš

facebook-share twitter-share pinterest-share

Ti si ono gde jedeš

Svi smo svesni metafore „Ti si ono što jedeš“ koja znači da hrana koju svesno ili nesvesno konzumiramo utiče na nas, naš život i našu dobrobit. Jednostavno rečeno; ako odaberemo zdravu ishranu, osećaćemo se zdravo, a ako unosimo brzu hranu, ona će negativno uticati na naše fizičko i psihičko stanje.

Ali postoji i još jedan vrlo važan aspekt našeg blagostanja koji većina nas previdi, a to je - ko sprema hranu i kako to dugoročno utiče na nas.

Hrana bilo koje vrste ima dvostruku ulogu: fizičku i energetsku. Razmislite o tome kako su kuvale vaše majke, koliko bi pažljivo odabrale svaki začin, odvojile vreme za spremanje vašeg omiljenog jela, birale samo najbolje namirnice, koliko bi hrana bila ukusna i koliko ste se lepo osećali znajući da je napravljeno s ljubavlju. Konzumirajući taj obrok, nesvesno ste unosili u svoje telo duhovnu poruku koju takva hrana prenosi.

S druge strane, razmislite o onim trenucima uzimanja hrane koja je pripremljena bez predanosti, dobre namere ili bilo kakvog zadovoljstva onoga ko je sprema i kako je to uticalo na vaš um, telo i duh.

Povezujući se sa hranom znajte da se povezujemo sa njenim izvorom. Zato moramo koristiti intuiciju i obratiti pažnju na to gde jedemo, a ne samo na ono što jedemo.

Jelo je postalo deo moderne stvarnosti i za većinu nas pripremanje obroka zvuči zastrašujuće.

Dakle, ako nemate vremena da se prepustite spremanju hrane koja će vam povećati vibraciju, pronađite mesto gde to sigurno možete. Vrhunski kuvari ceo život posvete kreiranju obroka koje će ljudi voleti. Oni pripremaju hranu sa strašću, posvećenošću i što je najvažnije, prenose dobru nameru. Odabirom kvalitetnog mesta za jelo, bilo da se radi o restoranu ili kući prijatelja, vi birate ko će vas nahraniti dobrim osećanjem, što je predivno ako se poklapate sa mestom ili sa ljudima koji su ga spremili za vas.

Dok svakodnevno, tokom celog života, unosite emocionalne poruke i kodove hrane, pokušajte i osetite osećaj zahvalnosti pre svakog obroka kako biste zaštitili svoju energiju i blagostanje. Pokušajte da svaki zalogaj doživite kao blagoslov. Pogledajte svaki obrok iz vizure ljubavi prema sebi i prihvatanja, te kao rezultat promenite odnos odnosa prema hrani. Mnogo je duhovnih aspekata ishrane, ali iskustvo možete unaprediti odabirom mesta za večeru.

Hrana je moćan lek, a onaj ko je za vas priprema na neki način je i vaš lekar.

HRANAPhoto: PROFIMEDIA

Povezane objave
  1. Vatromet ukusa – najskuplja hrana na svetu Vatromet ukusa – najskuplja hrana na svetu
  2. Ishrana dobija veoma personalizovan oblik Ishrana dobija veoma personalizovan oblik
  3. Živim duže, znači zdravije Živim duže, znači zdravije
  4. Kako se nositi sa konfliktom kao empata? Kako se nositi sa konfliktom kao empata?
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top