coverfitness

Top 5 vežbi za definisanje stomaka

facebook-share twitter-share pinterest-share

Top 5 vežbi za definisanje stomaka

Da bismo osvežili vašu fitnes rutinu kod kuće, predlažemo Vam ovu desetominutnu sekvencu za definisanje mišića na stomaku. Uz pomoć tvorca Metode MVH za vitku liniju, Melisse Wood-Tepperberg, ističemo 5 vežbi za zatezanje i oblikovanje vašeg stomaka. Veoma kratka rutina, a uključuje sledeće vežbe:


Dole pas, kolena do lakta

Spustite se na ruke, kolena ravno, pa podignite jednu nogu skroz do vrha gore, zatim je vratite nazad skupljenu, do jednog lakta. Vratite nazad, pa do drugog lakta. Radite naizmenično 10 puta. Nastavite vežbu tako što ćete zadržati 5 sekundi nogu kod lakta, te je ispružite ravno (da ledja i noge budu u jednoj ravni) i držite još pet sekundi.


Pilates Crunch produžetak

Ležeći na leđima, vrhovima prstiju iza glave, nogama podignutim u položaju stola, zagrlite kolena prema grudima, podižući kukove na centimetar od prostirke u uvijenom položaju. Dok oslobađate kukove, ispružite noge visoko i ravno, pa vratite u početni položaj. Ponovite 10 puta.


Makazice

Namestite se u sedeći položaj za trbušnjake. Blago savijte stomak, ali ga zategnite. Zatim radite pokret leva ruka-desna noga, tako što ćete dotaći levo koleno desnim laktom, zatim ruke vratiti u početni položaj iza glave, a nogu ispružiti (i dalje zategnutog stomaka). Radite naizmenično.

Alternativa: Ležeći na leđima, leva noga lebdi centimetar iznad strunjače, desna noga ravno do plafona, podignite je iz glave, vrata i ramena. Uhvatite desnu nogu i zagrlite je dok je podignuta, a zatim je odgnurnite, pa se prebacite na levu nogu. Ponovite 10 puta.


Mahanje rukama

Lezite na ledja, podignite noge u vis, blago savijene. Zatim se malo pridignite u trupu i krenite da mašete rukama pored tela gore-dole, dok vam je stomak zategnut. Izbrojte 20 sekundi.


Bočno podizanje nogu

Svima dobro poznata vežba koja je dobra kako za trbušnjake, tako i za oblikovanje nogu. Lezite na stranu, ruka nalakćena na vašu glavu. Glava, kukovi i pete su u jednoj ravni. Podignite obe noge malo iznad poda, zatim gornju nogu podignite visoko, pa vratite. Ponovite 10 puta po svaku stranu. Ako hoćete da zabiberite, probajte da podižete obe noge zajedno.

Povezane objave
  1. Čišćenje organa za disanje Čišćenje organa za disanje
  2. Najbolji kućni treninzi Najbolji kućni treninzi
  3. 9 načina da optimizujete ili se odlučite da redovno trčite 9 načina da optimizujete ili se odlučite da redovno trčite
  4. Prednosti korišćenja traka za vežbanje sa otporom (VIDEO) Prednosti korišćenja traka za vežbanje sa otporom (VIDEO)
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top