cover citati

Vaš balzam za usne može biti štetniji nego što ste mislili

facebook-share twitter-share pinterest-share

Vaš balzam za usne može biti štetniji nego što ste mislili

Niko ne voli suve usne - dosadne su, neprijatne i nisu pogodne za ljubljenje. Zato imamo balzam za usne. Uz široku lepezu brendova i formula, lako je uzeti jedan iz najbliže apoteke i primeniti ga bez straha. Međutim, možda ovde grešite.

Studije su pokazale da balzam za usne može pogoršati suvoću umesto da je otkloni. To je zbog činjenice da kada tanak sloj vlage iz balzama za usne isparava, još više dehidrira vaše usne. Zatim, kada ga ponovo stavimo, to postaje ciklus. Kao rezultat toga, balzami za usne mogu pružiti samo privremenu udobnost i ne mogu se koristiti kao dugotrajni tretman za iritirane usne.

Površina naših usana sastoji se od tri sloja ćelija. Najudaljeniji sloj se sastoji od mrtvih ćelija i poznat je kao stratum corneum. Ovo je zaštitni sloj usana i čini barijeru namenjenu sprečavanju oštećenja i bakterija, ali zbog krhkosti kože na usnama nije naročito efikasan, ostavljajući usne ranjivim. Štaviše, naše usne nemaju svoje folikule dlake ili uljne žlezde. Umesto toga, ulje iz žlezda oko usana obezbeđuje nam vlagu. Ovo je jedini način na koji naše usne zapravo ostaju hidratizovane i zdrave - proizvodi za usne mogu ponuditi trenutno svetlucanje ili sjaj, ali čim nestanu, usnama se oduzima prirodna vlaga. Većina nas uživa u usnama koje privlače sjaj, ali ovo je još jedna uobičajena greška u nezi usana. Sjajni sjajevi mogu pojačati oštećenja izazvana sunčevim ultraljubičastim zracima i izazvati pečenje i pucanje usana. Zato je važno da nanesete kremu za sunčanje na usne dok uživate u sunčanom danu, bez obzira na to koliko se glupo osećate.

Takođe bi trebalo da pazite na proizvode za usne koji sadrže sastojke koji mogu biti štetni i iritirajući. Hemikalije i jedinjenja kao što su mentol, alkoholi salicilne kiseline i cimetni aldehid samo su neki od uobičajenih aditiva koji mogu naneti više štete nego koristi. Ovo je posebno problematično za nas koji se borimo sa osetljivom kožom. Ako ste posvećeni upotrebi balzama za usne, bez obzira na sušenje nakon efekata, prvo proverite etikete. Što prirodnije, to bolje. Kokosovo ulje i karite dve su prirodne alternative za kožu koje mogu pomoći u lečenju sezonske suvoće. Međutim, najbolje što možete učiniti je da potpuno hidrirate svoje telo. Ne postoji ništa što malo vode ne može popraviti.Povezane objave
  1. Umetnost na usnama Umetnost na usnama
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top