coverfitness

Vijetnamska ledena kafa sa kokosom

facebook-share twitter-share pinterest-share

Vijetnamska ledena kafa sa kokosom

Kombinujući kokosovo mleko, punomasno mleko i zaslađeno kondenzovano mleko dobijate smeli ukus vijetnamskih zrna kafe. Verujemo u izgradnju raznolike i sveobuhvatne kulture kafe. Za najbolje rezultate koristite vijetnamski filter sa malim kapanjem da skuvate kafu i protresite kokosovo mleko pre otvaranja kako biste bili sigurni da je glatko.

Sastojci

3 kašike kokosovog mleka u konzervi, promućkano

3 kašike punomasnog mleka

1 ½ kašika zaslađenog kondenzovanog mleka

Kockice leda

2 kašike (14 g) taloga kafe robusta

Priprema

Mešajte zajedno kokosovo mleko, punomasno mleko i zaslađeno kondenzovano mleko u termootpornoj čaši dok ne postane glatko. U čašu dodajte nekoliko kockica leda. U međuvremenu, zagrejte vodu džezvi na 100 ° C.

Stavite kafu u phin filter ili kafetijeru. Sipajte oko 2 kašike vrele vode u phin filter da pokrije filter presu za pola centimetra; neka kafa vri, 30 do 45 sekundi. Dodajte 6 kašika vrele vode da se napuni do vrha phin-a i pustite da kafa prokapa, oko 5 minuta. Mešajte da se sjedini i odmah poslužite. 

Vijetnamska ledena kafa sa kokosom

Photo: Pinterest

Povezane objave
  1. Semifreddo od jogurta i pomorandže sa višnjama i amarettijem Semifreddo od jogurta i pomorandže sa višnjama i amarettijem
  2. Ledene banana puding štanglice Ledene banana puding štanglice
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top