coverfitness

Vincenzo De Cotiis - pionir internacionalne dizajnerske scene

facebook-share twitter-share pinterest-share

Vincenzo De Cotiis - pionir internacionalne dizajnerske scene

Vincenzo De Cotiis rođen je 1958. godine u Gonzagi u Italiji. Studirao je arhitekturu na Politecnico di Milano i osnovao svoj studio u Milanu gde živi i radi. Istraživanje, apstrakcija i priroda inspirišu njegove intervencije u unutrašnjoj arhitekturi, umetnosti i kolekcionarskim dizajnerskim predmetima.

De Cotiis stvara skulpturalne prostore koji dočaravaju fizička i intelektualna iskustva, na vrhu umetnosti i arhitekture bez granica.

vincenzo de cotiis

photo: vincenzo de cotiis

 

Zaštita i pažnja na postojeće, zajedno sa plodnim dijalogom između starog i novog, su kamen temeljac njegovog dela; istorija se oslobađa u prostore gde se stapa tadašnja linija između prošlosti i budućnosti.

vincenzo de cotiis

photo: vincenzo de cotiis

 

Smatran pionirom međunarodne dizajnerske scene, De Cotiis kreira jedinstvene i limited-edition projekte. Njegova interesovanja za protok vremena i istorijsko pamćenje prepliću delove koji kombinuju luksuzne materijale sa neočekivanim teksturnim detaljima.

Njegova posvećenost italijanskom zanatstvu upoređena je sa zalaganjem Carla Scarpe i Gio Pontija.

vincenzo de cotiis

photo: vincenzo de cotiis

 

Odabrani radovi su dostupni u umetničkoj galeriji u Milanu, Carpenters workshop Gallery i na vodećim svetskim sajmovima dizajna, uključujući Art Basel, Art Paris, Design Miami, Design Miami / Basel, Dubai Design Week, FOG, Friz, PAD London, PAD Pariz, TEFAF, Armory Show i Zona Macao.

vincenzo de cotiis

photo: vincenzo de cotiis

 

U 2019. godini rad Vincenza De Cotiisa predstavljen je u Museo Franz Maier, Meksiko Siti i na Ca’d’Oro povodom Venecijanskog bijenala.

Povezane objave
  1. Berkeley Bar London Berkeley Bar London
  2. Lego Apple Park Lego Apple Park
  3. Hotel u Plavoj laguni Hotel u Plavoj laguni
  4. Radikalna vežba horizontalnih ravni Radikalna vežba horizontalnih ravni
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top